• +31 (0)75 6162041
  • sales@hollandsehoutimport.nl
  • Rijshoutweg 20, 1505 HL Zaandam
MENU
  • Certificaten

VOOR ALLE ZEKERHEID

onze certificeringen

Ons hout komt uit gecertificeerde bossen

Voor het kopen en verkopen van naaldhout beschikken wij over het FSC®-certificaat SKH-COC-000054-CE. Dit houdt in dat wij deel uitmaken van de Chain of Custody die erop toeziet dat het hout uit gecertificeerde bossen komt en van kap tot aan eindproduct gevolgd wordt. De afkorting FSC® staat voor Forest Stewardship Council®. Dit is een van de wereldwijde, onafhankelijke organisaties die toezicht houden op verantwoord bosbeheer.

Veiligheid en sterkte van het door ons geleverde hout

Het bezit van het CE-certificaat 0502-CPR-10057 houdt in dat wij voldoen aan de Europese regels en normen ten aanzien van veiligheid en sterkte van het door ons gesorteerde hout. CE is de afkorting van Conformité Européenne.

Verkoop en leveringsvoorwaarden

Op al onze overeenkomsten zijn onze algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van toepassing, gedeponeerd ter Griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam onder nummer 71/2011.


Het belang van duurzaam bosbeheer

Ook zijn wij in het bezit van het PEFC-certificaat SKH-PEFC-COC-5042-AV. Dit betekent dat ons hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) is een internationaal onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer.

Verantwoord behandeld hout

De behandelde producten die wij leveren voldoen aan de eisen van ISPM 15. Daartoe zijn wij opgenomen in het centraal register van de Stichting Markering Houten Verpakkingen. Ons registratienummer is 169. De ISPM 15 beschrijft de behandelingsmethoden die ervoor zorgen dat er geen eventuele schadelijke organismen meer in het hout aanwezig zijn.

Meer weten over de certificaten?

Als u meer wilt weten over de certificaten op het gebied van verantwoord, duurzaam bosbeheer en dergelijke kunt u onder meer terecht op www.pefcnederland.nl en www.fsc.nl.